در ادامه ی بخش تاریخچه برندهای مشهور لباس و پوشاک دنیا به سراغ یک برند ابر لوکس به نام هرمس رفته ایم. برند بینالمللی هرمس که گاهی با نام هرمس پاریس هم شناخته میشود یکی از تولیدکنندگان فرانسوی کالای لوکس است. هرمس بارها طی ارزیابیها و رتبهبندیهای متفاوت بهعنوان برترین برند لوکس جهان شناخته شده است. هرمس بهعنوان یک برند از جایگاه ویژهای در دنیای محصولات لوکس برخوردار است. ترکیب خوشایندی از تاریخچهی غنی، صنعتگری نفیس، توجه فراوان به جزئیات و البته سطح باورنکردنی کیفیت، برگ برندهی این برند در رقابت بیرحمانهای است که بین برندهای لوکس دنیا وجود دارد. همهی اینها باعث شده هرمس با ارزشی معادل 24 میلیارد دلار سی و دومین برند برتر دنیا در سال 2017 شود. در میان برندهای لباس و اکسسوری در جهان، تنها لویی ویتون با ارزش 29 میلیارد دلار است که در جایگاه بالاتری از هرمس قرار دارد. با تاریخچه برند هرمس از مجله مد و زیبایی پیکاک همراه باشید.

تاریخچه برند هرمس از سال 1837 تاکنون
تیری هرمس، این کمپانی را در سال 1837 و بهعنوان یک کمپانی تولید افسار، زین و سایر لوازم اسبسواری تأسیس کرده است. در اصل قصد تیری هرمس برطرف کردن نیازهای نجیب زادگان در زمینه سوارکاری بوده است. به همین دلیل است که لوگوی هرمس یک کالسکهی اسب است. درواقع تاریخچه برند هرمس با وسایل سوارکاری و از همینجا آغاز شده است. در اوایل قرن بیستم، پسر بزرگ تیری هرمس مغازهی کمپانی را به خیابان فبورگ سن انوره در پاریس منتقل کرد. مغازهای که هنوز هم فروشگاه اصلی کمپانی محسوب میشود.
ازآنپس و بهصورت تدریجی خط تولید کمپانی گستردهتر شد. بین سالهای 1880 تا 1900 هرمس شروع به فروختن زینهای اسبسواری خود در فروشگاههای خردهفروشی کرد. در سال 1900 کمپانی کیفهای حمل زین را نیز به محصولات خود افزود و در سال 1918 هرمس اولین کت چرمی خود را که مخصوص گلف و برای شاهزاده ولز طراحیشده بود معرفی کرد. در سال 1920 بالاخره پوشاک و اکسسوری و در سال 1922 اولین سری از کیفهای چرمی به خط تولید هرمس اضافه شدند. اما چمدانهای مسافرتی هرمس که در سال 1925 به بازار معرفی شدند، باعث محبوبیت و شهرت جهانی این برند بودند.
تاریخچه برند هرمس اما به همین موفقیتها محدود نمیشود. افزایش تدریجی محصولات هرمس بهجایی رسید که آنها در سال 1937 به تولید روسری رو آورده و در سال 1954 حتی خط تولید لوازم کادویی و مبلمان خانگی را نیز راهاندازی کردند. هرمس در همین سالها به یکی از برندهای بسیار لوکس و معروف جهانی تبدیل شد و جالب است بدانید که در سال 1990 و پس از حدود 150 سال از تاریخ شروع به کار این برند، تعداد فروشگاهها، شرکتهای زیرمجموعه و نمایندگیهای هرمس در سطح جهان به رقم 225 رسید. تنها سه سال پس از این موفقیت عظیم، هرمس جزو شرکتهای سهامی عام شده و به بازار بورس پیوست و در سال 1999 سیوپنج درصد از سهام ژان پل گوتیه را خریداری کرد.
بیشتر بخوانید: تاریخچه برند گوچی
اما در همین لحظه که در حال مرور تاریخچه برند هرمس هستیم، این برند 307 فروشگاه در آمریکا، روسیه و آسیا داشته و بالغبر 13000 کارمند برایش کار میکنند. هرمس یکی از بزرگترین و تحسینبرانگیزترین تولیدکنندگان محصولات لوکس در دنیا است. موفقیتی که آن را مدیون 183 سال کار سخت، سازگاری استراتژیک، تلفیق ایدههای ناب با صنعتگری خارقالعاده و البته تمرکز روی سود بلندمدت به جای سود کوتاهمدت است.
فلسفهی برند هرمس پاریس
هرمس عمیقاً روی مفاهیمی همچون کیفیت و کمیابی تأکید دارد. درواقع در تمام 183 سال تاریخچه برند هرمس، همین دو اصل هستند که آنها را از تولید انبوه، افزایش خط تولید و برونسپاری دور نگاه داشتهاند. آنها بر این باور هستند که تکتک محصولاتشان باید سختکوشی و تلاش عوامل تولید را منعکس کنند. مالکیت و رهبری برند طی تاریخ میان چندین نسل از اعضای این خاندان دستبهدست شده اما اصول ادارهی آن هیچوقت دچار تغییر و تحول نشدهاند. تمام محصولات این برند در فرانسه تولید میشوند و ساخت حتی یک قطعهی کوچک از آنها نیز برونسپاری نمیشوند.
هرمس هیچگاه نمیخواهد محصولاتش بهوفور در بازار یافت شوند. فلسفهی این برند همواره این است که ابر لوکس باقیمانده و تنها برای قشر خاصی از جامعه در دسترس باشد. شاید به همین دلیل است که این شرکت مفهومی بهعنوان بازاریابی در بدنهی خود ندارد!
استراتژی برند هرمس پاریس
استراتژی برند همواره در طول تاریخچه برند هرمس یکسان بوده است. بنا بر گزارش سالیانهی شرکت، محصولات هرمس در دستههای کلاههای چرمی، کفش، کمربند، پوشاک آمادهی زنانه و مردانه، دستکش، ابریشم و پارچه، کلاه، مبلمان، جواهرات، کاغذدیواری، عطر، ساعت مچی و عطر ارائه میشوند.
در ادامه بهمرور چند مثال میپردازیم که جزو ویژگیهای متمایز برند شناخته میشوند:
- همهی کارمندان جدیدی که میخواهند به استخدام هرمس دربیایند، طی یک جلسهی آموزشی سهروزه با تاریخچه برند هرمس ، بنیانگذاران آن و روند توسعهی محصولات این شرکت آشنا میشوند. هدف این جلسات آموزشی این است که کارمندان احساس نزدیکی بیشتر با برند کرده و بافرهنگ، فلسفه و ارزشهای شرکت ارتباط برقرار کنند.
- هزار نمایندهی فروش این شرکت سالی دو بار در رویداد مخصوصی به نام پودیوم حاضر شده و در پاریس دور یکدیگر جمع میشوند. هدف از چنین رویدادی این است که فروشندگان هرمس نیز به جذابیت محصولات اضافه کرده و این نکته را تداعی کنند که محصولات هرمس قرار نیست مانند دیگر محصولات در هر فروشگاهی یافت شوند.
- برخلاف برخی برندهای دیگر، هرمس به تائید چهرههای مشهور نیازی ندارد و به آن اهمیتی نمیدهد. مشتریان هرمس همواره جزو مشهورترین و فوق ثروتمندترین افراد جهان هستند و همین مسئله این برند را همیشه متمایز و معتبر نگاه خواهد داشت.
- هر صنعتگر زن یا مردی که بخواهد کارش را در خط تولید محصولات چرمی هرمس آغاز کند، ابتدا باید یک دورهی آموزشی 2 ساله را پشت سر بگذارد. درست است که چنین کاری روند تولید را کند میکند اما باعث میشود اصول هرمس که در دسترس نبودن و انحصار است رعایت شوند. بخش محصولات چرمی هرمس در سال تنها 200 نفر را استخدام میکند.
- هرمس بهشدت طرفدار استراتژیهای تولید به تعداد محدود است و صبر را یکی از اصول قوی در استراتژی خود معرفی کرده است. هیچکس نمیتواند انتظار داشته باشد وارد یکی از فروشگاههای هرمس شده و بلافاصله با یک کیف بیرکین فروشگاه را ترک کند. مشتریان هرمس ابتدا باید محصولات خود را سفارش داده و چند ماه تا آماده شدن آنها صبر کنند!
- همکاری با طراحان بزرگ دنیا یکی از اصلیترین استراتژیها در طول تاریخچه برند هرمس بوده است. هدف برند از چنین همکاریهایی این است که هم طراح و هم برند از شهرت یکدیگر کمک بگیرند.
- محصولات هرمس بدون هیچگونه تخفیفی ارائه میشوند.
تاریخچه برند هرمس و اتحاد خانوادگی
اگر کنجکاو هستید بدانید برند هرمس چگونه در طول 183 سال عمر خود همواره جزو برندهای موفق دنیا بوده است، باید این داستان را بخوانید. LVMH یکی از رقبای اصلی برند هرمس است که محصولاتی بسیار لوکس ارائه میکند. بزرگترین چالشی که هرمس با آن دستوپنجه نرم کرده است به رقابت با همین برند LVMH برمیگردد. چالشی که درنهایت به دلیل اتحاد اعضای خانواده هرمس، با پیروزی آنها به اتمام رسید. در بین سالهای 2002 تا 2010 شرکت LVMH هفده درصد از سهام هرمس را خریداری کرد و همین امر منجر به بروز اختلافاتی بسیار جدی بین دو شرکت شد.
بیشتر بخوانید: تاریخچه برند لویی ویتون
در سال 2011 حدود 50 تن از نوادگان تیری هرمس که از شرایط به وجود آمده به سطوح آمده بودند، تمام سرمایهی خود را که حدود 16 میلیارد دلار بود در یک شرکت تعاونی به نام H51 قرار دادند. همهی این اعضا که درمجموع 50.2 درصد سهام شرکت هرمس را در اختیار داشتند، طی قراردادی مشروط موافقت کردند که در طول دو دههی آینده هیچ سهامی به فروش نرسانند. دراینبین دو تن از اعضای نسل پنجم خانواده که از واردکردن سرمایه خود به شرکت تعاونی خودداری کرده بودند هم قبول کردند که هیچ سهامی به شرکت LVMH واگذار نکنند.
درنهایت با امضا شدن این قرارداد، دست شرکت رقیب از سهام هرمس کوتاه ماند. این موضع مشترک، اوج انسجام و اتحاد واقعی اعضای خانوادهی هرمس در مواجهه با مشکلات را نمایان میکند و نشان میدهد آنها تا چه اندازه به استقلال برند اهمیت میدهند.