کاوشگر استقامت (Perseverance) ناسا، پس از طی مسافت 300 میلیون مایلی به سطح مریخ رسید. این کاوشگر در 30 جولای 2020 با هدف ارسال تصاویر از سطح مریخ، از مرکز فضایی کندی واقع در پایگاه کیپ کاناورال فلوریدا، به فضا پرتاب شد. این مریخ نورد که با نام “پرسی” هم شناخته می شود، در ساعت 3:55 بعد از ظهر 18 فوریه به وقت آمریکا و ساعت 00:30 بامداد 1 اسفند به وقت ایران، در دهانه جیزرو در سطح مریخ فرود آمد و اولین تصویر از سطح مریخ کمتر از چند دقیقه بعد از فرود، توسط کاوشگر استقامت به زمین ارسال شد. فرود و ارسال تصویر از این کاوشگر، کاملا توسط تیم کنترل مستقر در مرکز فضایی کندی کنترل شد و مراحل فرود نیز به خوبی انجام شد. شما می توانید برای اطلاع از اخبار مربوط به سایر دانستنی های علمی، مجله دانش و سرگرمی پیکاک را دنبال کنید.
چرا فرود کاوشگر استقامت تا این اندازه خاص است؟
برای درک این موضوع کافی است تا کمی درباره فرود این کاوشگر به شما اطلاعات بدهیم. جو یا اتمسفر سیاره زمین، به اندازه ای ضخامت دارد که می تواند سرعت ورود و خروج هر شی از خود را کنترل کند. به عبارتی اگر هر شی از فضای اطراف زمین، به طرف زمین حرکت کند، سرعت این شی در هنگام عبور از اتمسفر زمین، به دلیل همین ضخامت کافی اتمسفر، کاهش چشمگیری پیدا می کند. در سیاراتی که اتمسفر آنها نازک تر است ( مانند مریخ )، کنترل سرعت فضاپیما به هنگام عبور از اتمسفر سخت تر خواهد بود و حتی ممکن است موفقیت آمیز نبوده و باعث متلاشی شدن فضاپیما در اثر برخورد با سرعت فوق العاده در هنگام برخورد به سطح سیاره مد نظر شود.
پرده برداری از رازهای پنهان انیمیشن ها
در مورد کاوشگر استقامت، زمان عبور از این اتمسفر و فرود بدون دردسر آن بر سطح مریخ 7 دقیقه طول کشید که به ” 7 دقیقه وحشت ” یا ” 7 دقیقه نفس گیر ” معروف شد. در این 7 دقیقه، کاوشگر استقامت با سرعت بیشتر از 12000 مایل در ساعت از جو مریخ عبور کرد و به سلامت در دهانه جیزرو فرود آمد.
مدیر بخش عملیات ناسا در این باره گفت که این فرود، یکی از لحظات مهم برای ناسا، کشور آمریکا و حوزه اکتشافات فضایی در سطح جهانی است و شاید مطالبی کشف کنیم که نظرات قبلی ما در مورد جهان را تغییر دهد و مجبور به بازنویسی کتاب هایی که در این باره نوشته شده، شویم. وی همچنین اظهار کرد که ماموریت کاوشگر استقامت نشان دهنده روحیه ملت ما است که در سخت ترین شرایط نیز پایداری می کنند.رییس جمهور آمریکا نیز در پیام های جداگانه ای، موفقیت عملیات کاوشگر استقامت را تبریک گفت. ماموریت فعلی کاوشگر استقامت، جستجو در مریخ به منظور کشف نشانه هایی از حیات است و تاکنون هیچ نشانه ای در این رابطه پیدا نکرده است.